maanantai 22. lokakuuta 2012

Kosken vesi vähissä

Merikoski SBT pelasi tähän saakka kauden tärkeimmän ottelunsa, kun vastaan asettui nollakerholainen Forssan Suupparit. Merikoski hävisi lopulta jatkoajalla, 5-6.

Ottelun tärkeys näkyi molempien joukkueiden otteissa. Etenkin kotijoukkueen pelaaminen oli säädetty totaalisesti virheitä välttäväksi ja araksi. Kotijoukkue "karvasi" käytännössä koko ottelun ajan makaamalla puolessa kentässä 2-1-2 -muodostelmassa, eikä antanut painetta edes 3-5 -tappioasemassa ottelun viimeisellä viitosella. 

Ottelun tasoa kuvaa hyvin se, että Fosu ei löytänyt kunnon avaimia Kosken nopan avaamiseksi. Vain ykköskenttä uskaltautui rohkeampaan avaamiseen, ja saikin toistuvasti paineen isäntien päätyyn. Kakkos- ja kolmoskenttä eivät avanneet peliä käytännössä lainkaan vaan kierrättivät liberon kautta palloa laidasta toiseen. Merikoski ei osannut lukea tätä vaan jatkoi makaamista. Tämä alkoi näkyä selvänä väsymyksenä jalkatyöskentelyssä ja söi käytännössä tehot pelinkäännöistä. Kyykkimismentaliteetti näkyi myös avauspelaamisessa, jossa virheitä pelättiin sen verran, että syöttöjen pituudet hyökkäyssuuntaan olivat toivottaman pitkiä, mikä aiheutti luonnollisesti pallon pomputtelua. 

Kosken kunniaksi on sanottava se, että joukkueella näytti olevan nyt useampia avauskuvioita takataskussa. Mitään ylivertaista dominointia ei kuitenkaan nähty avauspelaamisen osalta. Fosulle riitti kevyt karvaus puolen kentän päältä, jolla se eliminoi pois monta isäntien suunnitelluista lähdöistä. 

Pelin edetessä kohti loppuaan, alkoi kotijoukkueen tuska tuntua jo katsomonkin puolella, josta kaikui lukuisia kehotuksia lähteä karvaamaan palloa omille. Muutosta ei tapahtunut kuin kertaalleen nähdyn yksittäisen pelaajan irtautumisena muodostelmasta, minkä seurauksena Fosu lisäsi johtoaan kahteen maaliin, 3-5. Koski jatkoi matalaa karvausta, mutta ilman edellä mainitun pelaajan panosta.

Fosu tyri kuitenkin mahdollisuutensa. Merikoski otti maalivahdin pois noin puolitoista minuuttia ennen loppua,  ja onnistui pussittamaan kaksi kertaa pallon maaliin ilman maalivahtia, ja runttasi näin pelin tasoihin. Tässä kohtaa peliä nähtiin se potentiaali, mikä joukkueessa asuu. Pelaajat uskalsivat jopa pakon edessä pelata rohkeasti ja päättäväisesti. Oli pakko. Sama meno jatkui jatkoajalla, ja yksi laukaus kolahtikin tolppaan. Seuraavassa vaihdossa Fosun kokenut Petri Mäkeläinen tinttasi pallon maaliin. Ja ison naulan Merikosken arkkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti