maanantai 22. lokakuuta 2012

KeLylle jatkoaikavoitto Kajaanissa

Kellon Lyönnin miesten edustusjoukkue matkasi Kainuun nälkämaille viime kauden päätteeksi Divarista tippuneen Papasin vieraaksi. KeLy näpäytti itsevarmoja isäntiä pakottamalla ottelun jatkoajalle, jossa kippari Tero Leivo (2+1) upotti kotijoukkueen suohon. Digitaalit pysähtyivät vieraiden 6-7 -voittolukemiin.


Huolellinen valmistautuminen pohjusti voittoa

KeLyn pelaaminen on ottanut hapuilevia askelia kauden edetessä. Edellisestä kotiottelusta saatu työvoitto vapautti paineita myös valmennusjohdon harteilta. Aikaa on käytetty paljon taktisten asioiden pohtimiseen ja jalkauttamiseen viisikkotasolle. Vaatimustasoa on pidetty korkealla ja viesti pelaajille on ollut selkeä; tekemiseen pitää keskittyä ajatuksella. Kajaanissa homma naksahti kiskoilleen mallikkaasti.


"Huomasimme jo ajomatkalla, että nyt on porukalla oikeanlainen latautuminen käynnissä. Alkuverryttelyssä jätkien meno oli terävää. Pukukopissa oli ottelun kynnyksellä hiljainen ja keskittynyt tunnelma. Joukkueesta huokui yhteen hiileen puhaltamisen halu. Se oli tänään avain voittoon. Uskon, että kaikki huomasivat viimeistään nyt, kuinka tärkeää huolellinen valmistautuminen on",  kertasi pelaajavalmentaja Juha-Antti Kurttila (0+2) joukkueen esitystä.


KeLy saikin otteluun unelma-alun. Se pinkaisi erätauolle 1-3 -johtoasemassa. Papas tuli täydellä höyryllä toiseen erään ja tasoitti ottelun parissa minuutissa. KeLy ei tästä hätkähtänyt vaan pyristeli erätauolle 5-5 -tasalukemissa.


Ratkaisu jatkoajalla


Papas oli voiton syrjässä kiinni kolmannen erän lopussa, mutta vieraat tasoittivat puntit ylivoimalla. Jatkoajan kolmannella minuutilla KeLy sai maukkaan ylivoimahyökkäyksen, josta Tero Leivo pussitti pallon alakulmaan, hattutemppua pelissä tuulettaneen Juha Uusitalon (3+1) juonikkaan syötön päätteeksi.

Hattutemppuilija
Juha Uusitalo

"Katsoin, että jos "Junnu" tuosta kääntää vielä syötön niin alakulmaan sijoitan pallon. Sieltähän se tuli suoraan lapaan, ja kyllä tuosta oli makeaa pistää pallo uuniin. Voitto maistuu hunajalle. Kajaanista on aina niin vaikea hakea pinnoja. Tämä oli kyllä koko joukkueen voitto, mutta pakko nostaa esille Uusitalon hattutemppu ja Kamulan Jessen mahtavat pelastukset," hykerteli jo toisen kerran urallaan Papasin jatkoajalla niistänyt Leivo.

Kajaanilaisluotsi Jani Lipsanen oli luonnollisesti pettynyt, mutta näki heti syyt omiensa tappioon: "Jäimme avauspelaamisessa seisoville jaloille, eikä palloa saatu pelattua tekopaikoille tarpeeksi nopeasti. Lisäksi lahjoitimme muutaman maalin ihan ilmaiseksi. Saimme sen, mitä ansaitsimme." Papas löytynee sarjan päätteeksi sarjan piikkipaikalta, joten isoon huoleen Lipsasella ei toki ole aihetta.

KeLyn haasteena on nyt säilyttää voiton tuoma euforia. Sen pitää näkyä kasvavana luottamuksena omiin taitoihin, mutta myös riittävänä nöyryytenä jokapäiväisessä tekemisessä. Voiton myötä KeLy kohensi asemiaan sarjataulukossa nousemalla viidenneksi. Neljä parasta pelaavat kauden päätteeksi Divarin esikarsinnat, josta olisi saatavilla arvokasta lisäoppia kovista peleistä.

Antero Kantti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti