maanantai 1. lokakuuta 2012

KeLyn kotiavaus salibandyn kakkosessa 22.9.


KeLyllä nuhainen kauden aloitus



Viime kauden tapaan salibandyn kakkonen vihellettiin kellolaisjoukkueen osalta käyntiin kotiottelulla Limingan Niittomiehiä vastaan. Vieraat niistivät pisteet haarasiltojen eteläpuolelle selvin 6-13 -lukemin.


Kotijoukkue ontuu vajaalla



KeLyn joukkue joutui otteluun vain kahden pakkiparin voimin, kun ykköspakkipari Antti Eskonpekka - Janne Peltoniemi oli sivussa. Eskonpekka loukkaantui valmistavissa harjoituksissa, ja Peltoniemen kohdalla flunssa esti pelaamisen. Lisäksi viime kaudella KeLyn kakkosjoukkueessa pelannutta Kalle Kuivalaakaan ei saatu kentälle. Ottelun edetessä Lyönnin puolustajat väsyivät Limingan jauhaessa välillä näyttäviäkin sommitelmia.




“Kyllä meidän paras iskukyky suli poisjäänteihin. Hienosti taistelimme, mutta Liminka käänsi ottelu itselleen väkisin toisessa erässä. Väsymys alkoi näkyä ajatuskatkoksina etenkin puolustuspelaamisessa. Tämä pitää nyt nollata nopeasti. Pitää kelata pelivideo ja tutkia, missä asioissa on korjattavaa ja toisaalta on sieltä löydettävissä paljon hyviäkin asioita.”, summasi pelaajavalmentajan vaativaa roolia kantava Juha-Antti Kurttila. “Onneksi emme luovuttaneet missään kohtaa. Siihen olen tyytyväinen, ja sama asenne tuo meille vielä voittoja tiukoista peleistä,” päätti Kurttila.


Koko joukkueen kunniaksi on hyvä todeta, että taisteluilme säilyi kuitenkin loppuun saakka, eikä peli mennyt leikkimiseksi missään vaiheessa, vaikka peli ratkesi käytännössä jo toisessa erässä. KeLyn avauspelaamisessa oli jopa maallikon silmin nähtävää tukkoisuutta. Etenkin ajoitusten kanssa pelaajilla oli hakemista, ja syötöt muuttuivat epätarkoiksi, jolloin pelitempo myös laski. Tämä sopi Limingalle, joka osasi kääntää pelin nopeasti vaarallisiksi maalintekopaikoiksi, joista se viimeisteli äärimmäisen kliinisesti. KeLyn peli tulee kuitenkin jatkossa parantumaan, kun uudetkin pelaajat saavat lisätuntumaa pelitapaan, ja nyt poissaollut kaarti palaa takaisin sairasvuoteelta.



Nuorennusleikkauksen ensiaskelia


Viime kaudella alkanut nuorennusleikkausprojekti on jatkunut Kellon Lyönnin osalta myös alkaneella kaudella. Viime vuonna valmennusvastuun kantanut Juho Krankka jäi syrjään, ja vastuun otti Juha-Antti Kurttila, joka saa tukea myös Juha Uusitalolta. Viime vuosien ryhmistä joukkueessa jatkavat luotettavat Kimmo Hedemäki ja Tero Leivo, jonka valmennusjohto nosti kapteeniksi. “Pyrin omalla esimerkillä ja rauhallisuudella luomaan uskoa koko joukkueen tekemiseen. Nuorilla on paljon potentiaalia, ja toivottavasti voin omalla tavallani auttaa heitä kehittymään pelaajina.”, kertoi uutterana kalamiehenä tunnettu Leivo, jonka maaleja KeLy tarvitsee myös alkaneella kaudella mikäli se mielii taistella sarjan kärkisijoista.
- Antero Kantti





Kantin jälkikommentti blogiin:

Kantti ehti kiikaroida peliä lauteilta vain reilun erän verran. Näkemän perusteella sapiskaa saa kotijoukkueen puolustuspelaaminen, joka kulminoitui olemattomaan peittopelaamiseen. Maalivahti Isohookana heitettiin armotta viikatteen alle, ja jälki oli tuhoisaa.

Avauspelaamisessa liikeradat olivat vielä hakusessa, ja ajoituksissa luonnollisesti myös. Pallokontrollipelaamista tukevia pelitilanneratkaisuja nähtiin harvakseltaan. Puolustuspäässä sentään maltettiin rauhoittaa ja antaa aikaa vaihdoille.

Karvauspelaaminen oli seisovaa. Seisova vesi alkoi haista nopeasti. Liminka osasi puhkoa kohtuu vaivatta puolessa kentässä loikoilleen nopan, kun viisikon tiiviys hajosi parin haaston ja poikittaisyötön seurauksena.

Limingalle riitti pelin kääntäminen ja tonteilta säkittäminen.

Ennuste: KeLy parantaa tekemisen tasoa harjoituksissa, ja rinkiin saadaan lisää kokeneita pelimiehiä lasaretista. Kotipeli UIFK:a vastaan on sopiva mittari oman pelitavan tasosta. UIFK niisti harjoituspelissä Divaria pelaavan Merikosken, joten haastetta KeLyllä tulee olemaan. KeLy on perinteisesti nauttinut haasteista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti