maanantai 6. lokakuuta 2014

KeLy jatkaa Suomen cupissa

Kellon Lyönnin miesten edustusjoukkue kampesi nurin SB Vaasan II -joukkueen Suomen cupin kolmannen kierroksen ottelussa Jatulissa sunnuntaina 5.10. Ottelu kirjattiin isäntien voitoksi lukemin 6-5.

Vaikeuksien kautta voittoon

Ottelun alku näytti heti peli-illan käsikirjoituksen; vieraat puolustavat lujaa osaavan maalivahdin tukemana, iskevät vastaan lujaa ja heittävät pahoja roikkuja puolustuksen selustaan. Tällainen taktiikka, höystettynä valtavalla määrällä divaripelikokemusta, on vaikea pala purtavaksi mille tahansa kakkosen joukkueelle. Sitä se oli myös kotijoukkueelle. Isännät kylläkin saivat pelinsä rullaamaan mainiosti kolmen kentän toimesta aivan ottelun alusta pitäen. Ykköskenttä loi paikkoja solkenaan, mutta hienon maalivahtipelin turvin ja onnistuneen vastaiskun jälkeen tauolle mentiin isäntien 2-1 -johtolukemissa.

"Tulimme peliin raikkaalla ilmeellä ja yhtä maaliahan tässä pelattiin koko iltapäivä. Vastustajalle pitää antaa tunnustus hienosta pelisuunnitelmasta ja sen toteuttamisesta, mutta kyllä meidän olisi pitänyt johtaa useammalla kuin kahdella maalilla päätöerään tultaessa. Onneksi löysimme selkärankaa vielä tappioasemassakin, ja saimme harjattua jatkopaikan pieneen paineen allakin. Se kasvattaa joukkuetta", arvioi pelin kulkua hienon maalin suoraan vapaalyönnistä ampunut pelaajavalmentaja Jukka Kinnunen (1+0).

Aleksi Krankka pelannut vahvaa syksyä
Päätöserässä KeLy ei malttanut jauhaa omaa peliään vaan aika ajoin palloa puskettiin isolla riskillä ahtaisiin rakoihin, joista vieraat käänsivät pelin suunnan röyhkeästi. Kotijoukkueen pää kävi jo pinnan alla, kun vieraat latoivat kolme maalia erän alkuun. Kotiyleisön kannustus palkittiin kuitenkin lopulta, kun isäntien ykköskenttä punnersi pelin ensin tasoihin ja lopulta viimeisen minuutin maalin myötä ohi. Illan suurimmat sankarit kotijoukkueelta olivat ykkösketjun Harri Keskisipilä (3+1), Juho Krankka (2+2) ja ottelun parhaana palkittu maalivahti Aleksi Krankka.

"Hieman kaksijakoiset mietteet jäivät pelistä. Välillä meinasi hiki kuivaa, kun peli pyöri toisessa päässä. Yhtäkkiä sitten vastustaja ampui palloa pienistäkin kulmista, pelaajia oli yksin läpi pariin otteeseen ja pallot tuntuivat pomppivan oudosti. Paljon keskittymistä vaaditaan maalivahdilta tällaisessa pelissä. Onneksi pojat latoivat voiton kotiin", tuumaili muutaman tärkeän pelastuksen pelin ratkaisuhetkillä torjunut Krankka.

KeLyn pelit jatkuvat lauantaina 11.10. kello 16.00 Jatulissa, kun vastustajaksi matkustaa mallikkaasti kauden aloittanut Kemin Sastamolo Kings. Neljännen kierroksen cup-vastustaja arvotaan kuluvan viikon aikana.