maanantai 29. syyskuuta 2014

Kellon Lyönti kumautti kauden käyntiin vierasvoitolla

KeLyn miesten edustusjoukkue kohtasi syyskuun 28. päivän sunnuntain iltaottelussa oululaisen Koskelankylän Riennon. Vastustaja oli saanut paikallisen Luistinseuran kanssa tehdyn farmisopimuksen myötä liigaringistä kentällisen pelaajia riveihinsä, joten ennakkoon osattiin odottaa vaikeaa ottelua. Yleisöä Kastellin monitoimitalon lehtereille saapui mukavasti, kun 150 silmäparia todisti kamppailua.

Hermostunut pelin alku

KeLy lähti otteluun kolmen kentän voimin, mutta sopivaa rytmiä ei ensimmäisten minuuttien aikana löytynyt. Palloa pomputeltiin liukkaalla parketilla, minkä seurauksena isännät saivat lukuisia maalipaikkoja, ja lopulta vieraille tuomittiin jäähy. Ylivoimalla Riennon Timo Kukkonen avasi ottelun maalihanat, ja KoskRin tekeminen sai entisestään lisäpuhtia. KeLy raapi itsensä kuitenkin peliin mukaan, sen kolmoskentän punnertaessa kaksi maalia. Ensin Niilo Klytseroff (2+1) ampui reikäpallon hienolla Galante-Calrstöm-kantilla pallon taka-alakulmaan, ja seuraavassa vaihdossa paluun edustuksen paitaan tehnyt Janne Krankka (1+0) vispasi viivasta kantin poikasen etuyläkulmaan. Näin latu oli avattu.

"Paluu kotiseuran edustusjoukkueeseen tuntui oikein hienolta, vaikka teki hyvää ottaa happea ja katsoa muitakin kuvioita parin vuoden ajan. Voitto maistuu nyt hunajalle, ja kyllä oli mukava upottaa pallo maaliin. Nippe (Niilo Klytseroff)  laittoi hienon passin kulmasta suoraan lapaan niin oli meikäläisellä riittävästi aikaa asetella kuulaa laukaisuun", kertasi pakkina luutinut Janne Krankka tapahtumia pelin jälkeen.

Kuuma toinen erä

Ensimmäinen erä päättyi lopulta 3-3-lukemissa, kun pelaajavalmentaja Jukka Kinnunen (2+0) kumautti  ylivoimalla pallon riman alle. KoskRi tuli tasoihin erän loppuhetken maalilla. Toisen erän alussa vieraiden ykköskenttä alkoi kammeta voittoa valkopaidoille Juho Krankan (3+0) osuessa tolppien väliin. Kotijoukkue vastasi tähän pelaamalla kovaa fyysistä peliä, ja tuomareilla oli täysi työ pitää ottelu uomissaan tunteiden noustessa pintaan.  Kova peli sopi toki mainiosti KeLylle, kun se sai ammennettua laitakahinoista  lisätsemppiä itselleen. Niinpä  Lyönnin ykköskenttä latoi erän loppuun vielä kaksi maalia, ja tauolle poistuttiin vieraiden komennossa lukemista 4-7.

Päätöserässä ero kasvoi

KoskRi yritti veivata itsensä peliin mukaan päätöserässä, mutta ratkaisupaikoissa palloa pomputettiin yllättävänkin paljon. KeLy sen sijaan onnistui värkkäämään muutamia näyttäviäkin maaleja, ja Harri Keskisipilän (1+2) taituroimassa 4-9-maalissa oli jo ratkaisun makua. Vieraiden aggressiivinen alivoimapelaaminen ja vetojen peittäminen vei parhaan terän isäntien ylivoimapelaamisesta. Juho Krankka naulasi pelin lopullisesti komean kuvion päätteeksi. Niilo Klytseroff pamautti pallon lopuksi vielä tyhjään nuottaan Janne Tervahaudan (0+1) maltillisesta tarjoilusta. KoskRi sai vielä pallon maaliin ottelun viimeisellä sekunnilla, vaikka katsomossa istuneen juryn mielestä maalia ei olisi pitänyt tietenkään hyväksyä. Niin tai näin, loppulukemat 6-11, ja sen myötä kaksi sarjapistettä matkasivat Kelloon.

"On tosi tärkeää saada kausi käyntiin voitolla. Kauden avauspelit ovat aina oma haasteensa. Hienoa oli, että jokainen kenttä sai onnistumisia, sillä tavoitteemme on vyöryttää kaikilla ketjuilla. Korjattavaa on vielä muutamissa asioissa, ja pelimme tulisi olla valmista parin kuukauden kuluessa. Omat maalit maistuivat myös, mutta ennen kaikkea lämmittää se, että meidän ketjun peli lähti lentoon matsin tärkeillä hetkillä. Tästä on hyvä jatkaa taivalta", tiivisti pelitamahtumt tuore isä Jukka Kinnunen.

KeLyn ottelut jatkuvat ensi sunnuntaina Suomen cupin kolmannen kierroksen ottelulla Jatulissa, jossa vastaan asettuu SB Vaasan kakkosjoukkue, jonka riveissä tahkoaa useita entisiä Woodcuttersin tähtiä. Ottelu alkaa sunnuntaina 5.10. kello 15.00.

Antsan tähdet:
*** Juho Krankka - Astui esiin kaivatulla hetkellä toisessa erässä ja viitoitti tietä voitolle
** Jukka Kinnunen - Voitti kaksinkamppailut, rytmitti peliä ja pamautti kaksi maalia