sunnuntai 12. lokakuuta 2014

KeLy voittoon kakkosen kotiavauksessa

Kemin Sastamolo Kings saapui Jatuliin KeLyn vieraaksi sunnuntaina 13.10. Sarjan parhaana puolustusjoukkueena tunnettu vierasryhmä pelasi ryöstöretkellään isolla sydämellä ja oli pitkään kiinni vieraspisteissä. Ryöstöretki koki täydellisen mahalaskun päätöserässä. KeLy nousi takaa-ajoasemasta komeaan 10-6-voittoon.

Ensitahdit isäntien komennossa

KeLy tuli otteluun erinomaisella ilmeellä. Palloa liikuteltiin mukavasti mieheltä toiselle, ja paikkoja kakkosen parhaan maalivahdin tittelistä kisaavan Seppo Forsmanin maalille syntyi vaihto toisensa jälkeen. Juho Krankka (2+1) avasikin maalihanat jo kolmen minuutin kohdalla. Tämän jälkeen vieraat pääsivät paremmin mukaan, ja isäntien hyökkäyspelistä alkoi tempo laskea. Kemiläiset tulivat tasoihin erän puolivälin jälkeen, mutta minuuttia myöhemmin Antti Eskonpekka (1+0) survoi väkivahvasti pallon verkkoon maalinedustan ruuhkasta, ja tauolle poistuttiin isäntien maalin johtoasemassa.

Toisessa erässä kotijoukkueen peliote katosi

Erätauon jälkeen KeLy hukkasi pelituntumansa. Vieraat pelasivat kuvia kumartamatta omaa peliään. Isäntien pelinavaaminen sen sijaan oli erittäin verkkaista, eikä laadukkaille maalintekopaikoille tuntunut löytyvän tietä millään keinolla. Vieraat kiittivät mahdollisuudesta, ja muutaman kotijoukkueen virheen hyödyntäminen poiki ensin tasoituksen ja lopulta erän päätteeksi kahden maalin johtoaseman. KeLy poistui pukukoppiin miettimään suunnitelmaa pelin voittamiseksi päätöserässä.

"Tulimme peliin hyvällä ilmeellä, mutta toisessa erässä ote katosi. Tuollaisessa tilanteessa ratkaisuja ei tarvitse lähteä hakemaan väkipakolla, koska se rikkoo pelirytmin. Meidän aseemme pitää olla omaan peliajatuksen toteuttaminen. Toki muutoksia voidaan tehdä, mutta tänään siihen ei ollut tarvetta. Lopulta kolmella kentällä jauhaminen pohjusti meille voiton. Erätauolla kopissa oli rauhallinen tunnelma, kun kokeneet pelaavat ottivat homman haltuun. Niin tulimme kolmanteen erään erittäin päättäväisinä, mikä näkyi pian tulostaululla", paketoi ottelun kulkua pelaajavalmentaja Jukka Kinnunen.

Päätöserän alku tyrmäsi vieraat

Kolmannen erän alkuun Jatulin salintäyteinen yleisö todisti vyörytystä, jollaista ei ihan vasta Jatulissa ole nähty. Erän kolmannen peliminuutin jälkeen illan sankari, Juuso Pohjonen (4+0) aloitti tyrmäystippatarjoilun. Seuraavassa vaihdossa Pasi Mursu (1+0) upotti Janne Krankan (0+2) syötöstä laserin tarkan rannelaukauksensa yläkulmaan. Minuuttia myöhemmin Juho Krankka tykitti isännät johtoon. Ykkösketju jäi vielä kentälle takomaan lisää, ja Pohjonen latoi komealla rannelaukauksella isännät jo kahden maalin karkumatkalle. Neljä maalia alle kahteen minuuttiin tyrmäsi vieraat, joiden oli turvauduttava aikalisään.

Juuso Pohjonen jatkoi pistetehtailuaan, 4+0.
"Kahdessa ensimmäisessä erässä Forsman tuntui olevan jokaisen laukauksen tiellä, eikä kieltämättä osumatarkkuuskaan ollut parasta laatua. Onneksi pelin ratkaisuhetkillä maalijyvä löytyi, ja pääsin kyllä yrittämään hieman paremmilta paikoiltakin. Upeasti ketjukaverit pohjustivat nuo paikat. Tässä ketjussa on mahtavaa pelata, kun saamme täyden höyryn päälle. Kaikkiaan hieno kakkosen ottelu, josta kiitos myös aina upealle vierasjoukkueelle", tunnelmoi kakkosen pistepörssin kärkeen kahden pelatun kierroksen jälkeen siirtynyt Pohjonen.

Eerik Lukkari (1+0) tykitti kotijoukkueelle lisää etumatkaa ennen erän puoliväliä. Vieraat löysivät vielä kirivaihdetta kahden maalin muodossa. Niilo Klytseroffin (2+0) kaksi maalia ja Juuso Pohjosen komea läpiajomaali ottelun loppupuolella sammuttivat kuitenkin viimeisetkin valot vieraiden uppoavasta aluksesta. Päätöserä kirjattiin tyrmäävästi kotijoukkueelle lukemin 8-2. Näin ottelun loppulukemat, 10-6 olivat lopulta varsin selvät myös ottelutapahtumiin peilaten.

KeLy jatkaa pelejään tiiviillä tahdilla. Seuraavana viikonloppuna on luvassa lauantaina kakkosen peli Oulun yliopiston urheiluseuraa vastaan. Sunnuntaina joukkue matkaa Sysmään Suomen cupin neljännen kierroksen otteluun, jossa vastaan asettuu paikallinen kakkosessa pelaava Bandy Boys - 88.

Antsan tähdet:
*** - Juuso Pohjonen - Linnakkeen herra otti Jatulin parketin haltuunsa ja latoi ratkaisumaalit
** - Niilo Klytseroff - Säesti kolmosviulustaan kaksi pönttöä voiton sinetiksi
* - Jesse Kamula - Hörppäsi kolmannen maalin, mutta astui esiin kolmannen erän ratkaisuhetkillä.