sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Limingan rutiini liikaa KeLylle sarja-avauksessa

Kellon Lyönnin avauspeli divarissa päättyi vieraiden voittoon lukemissa 7-3 (1-4, 2-1, 0-2). Tiiviisti ja hyvällä rutiinitasolla pelannut Liminka korjasi pisteet pois Kastellista, vaikka Konsta Kivioja (1+0) käyttikin isäntiä johdossa erän avausminuuteilla. Liminka hiipi hiljalleen peliin mukaan erän vanhetessä. Lisäksi Konsta Kiviojan loukkaantumisen myötä KeLyn riveihin laskeutunut epävarmuus heijastui peliotteissa. Vieraiden annettiin takoa kolme maalia varsin helpohkosti erän loppuun.

Toiseen erään KeLy löysi hyvän ilmeen, ja aktiivinen karvauspelaaminen tuotti lukuisia maalipaikkoja. Tästä huolimatta Liminka iski erän avausmaalin. Tappioasema ei kuitenkaan säikyttänyt isäntiä, jotka onnistuivat kahdesti erän loppuun mennessä. Näin päätöserään lähdettiin vieraiden ollessa kahden maalin karkumatkalla.

Päätöserän pelaaminen suli KeLyn kannalta helppoihin jäähyihin. Jatkuva alivoimapelaaminen sekoitti viisikkopeluutusta syöden myös terää hyökkäyspelaamisesta. Liminka ei onnistunut ylivoimalla eikä rangaistuslaukauksesta, ja kun isäntienkin yritykset kilpistyivät hyvin pelanneeseen Limingan maalivahtiin, ei erässä nähty enää täysosumia.

"Tulimme peliin hieman hermostuneella otteella emmekä toipuneet Konstan loukkaantumisesta. Pienet herpaantumiset maksoivat meille paljon. Isossa kuvassa pystyimme laittamaan kampoihin Limingalle, jolla on viime kauden peruilta yhtenäinen ryhmä, jolla he pystyvät haastamaan kaikki sarjan joukkueet. Isoja korjausliikkeitä ei ole syytä tehdä tässä kohtaa. Pyritään selkiyttämään asioita ja korjaamaan selviä puutteita. Divari on meille iso haaste, mutta haasteet laittavat elämän jännemmäksi, kun joutuu kokeilemaan omia rajojaan. Se on elämää parhaimmillaan", analysoi joukkueen valmentaja Janne Krankka joukkuensa otteita taiston tautottua.

KeLyn pelit jatkuvat tulevana viikonloppuna Joensuussa ja Pirkkalassa. Seuraava kotipeli pelataan 24.10., kun Kuopion Welhot saapuvat Kastelliin.