maanantai 28. syyskuuta 2015

KeLylle vieraspeleistä avauspisteet

Kellon Lyönnin miesten salibandyn edustusjoukkueen divaritaival jatkui vieraspeleillä Joensuussa ja Pirkkalassa. Lauantaina Josba näytti voimansa voittamalla KeLyn lukemin 9-2 (1-2, 6-0, 2-0). Sunnuntaina Pirkat sen sijaan joutui taipumaan Lyönnin edessä lukemin 11-7 (5-2,  2-3, 3-3).

Josban vauhti liikaa

Lauantain vastustaja Josba osoitti vahvuutensa toivuttuaan avauserästä, jossa KeLyn onnistunut peliin keskittyminen näkyi terhakkaana yrittämisenä heti alusta. Tuukka Kiviojan (2+0) laukaus upposi maaliin jo ennen ensimmäistä täyttä peliminuuttia. Josba sai kuitenkin pelistä paremmin otetta erän edetessä. Aktiivinen peli palkittiin rangaistuslaukauksella, jonka hyödyntämällä isännät nousivat tasoihin. KeLyn vastaus tuli kuitenkin vajaa minuutti myöhemmin, kun Tuukka Kivioja iski illan toisen maalinsa myös rangaistuslaukauksesta.

Toiseen erään Lyönti lähti alivoimalla. Josba hyödynsi miesylivoimansa nousten tasoihin. Pelin puolivälissä lukemat olivat vielä tasan, mutta erän puolivälin tehokas neliminuuttinen ratkaisi ottelun kotijoukkueelle, joka iski neljä maalia kuuteen minuuttiin. Osumista kaksi tuli jälleen ylivoimalla.

Kotijoukkue osui ylivoimalla myös kolmannen erän alkuun, ja kaunisteli lukemia erän lopulla. Kaikkiaan Josban peli oli todella nopeatempoista, johon vierasjoukkueen oli uhrautuvaisesta työskentelystä huolimatta erittäin haasteellista vastata.

Sarjanousijoiden kohtaamisesta avausvoitto

Joukkue nollasi lauantain pelin nopeasti. Pienien pelillisten painotuksien ja ketjumuutoksen turvin haettiin toimivaa pelisuunnitelmaa sunnuntain tärkeään peliin. Otteluun valmistautuminen sujui jälleen onnistuneesti ja KeLy otti pelin haltuunsa avauserässä. Jesse Kamula tilkitsi maalinsa jälleen totutun varmasti, ja kun tehokkaalla pelipäällä olleet KeLyn "ysivitoset" aloittivat maalitehtailunsa, sai KeLyn mukavan tuntuisen etumatkan toiseen erään. Maalintekijöinä kunnostautuivat Eerik Lukkari (3+0), Jeppe Limma (2+1) ja Konsta Kivioja (1+1). Nuorten miesten maaleilla KeLy paineli 5-2 -johtoasemassa erätauolle.

Toiseen erään tuli sisuuntunut kotijoukkue. Se alkoi löytää tiloja KeLyn puolustuksen välistä ja onnistui nousemaan maalin päähän vain reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Tässä kohtaa KeLy turvautui aikalisään. Aikalisän jälkeen KeLy pääsi jälleen paremmin kiinni omaan peliinsä ja hyödynsi etsikkoaikansa latomalla kolme maalia kolmeen minuuttiin, kun maaliverkkoa pöllyttivät hattutemppunsa täydentänyt Eerik Lukkari, Pasi Mursu (1+0) ja Toni Tuovila (1+0).

"Oli vapauttavaa onnistua sekä henkilökohtaisesti että joukkueena. Sunnuntaina tuhlasin kymmenkunta potentiaalista maalipaikkaa ja turhautuminen meinasi käydä niskan päälle. Onneksi löysin sopivan rentouden tekemiseen ja sain heti pelin alkuun onnistumiset. Elän maalinteosta ja seuraavaksi haasteena on saada maalinteon rutiini divaritasolle myös tulevissa peleissä", riimitteli ottelun parhaana palkittu Eerik Lukkari.

Kolmas erä sujui varsin tasaisissa merkeissä. KeLy tyytyi varmistelemaan johtoasemaansa, ja se toimi suurimmaksi osaksi hyvin. Pirkat rakensi kolme maalia, mutta KeLy kuittasi ne aina nopeasti, eikä kotijoukkue päässyt kahta maalia lähemmäksi. KeLyn maaleista vastasivat vahvan iltapuhteen urakoinut Esko Seppälä (1+3) ja kapteenin arvokkuudella pomminvarmaa peliä pelannut Sami Mursu (1+0).

KeLyn parhaat tehomerkinnät, +5 kirjauttanut Esko Seppälä oli tyytyväinen reissun saldoon. "Saimme molemmissa peleissä hyvän startin onnistuneen valmistautumisen myötä. Josba antoi meille hienon näytteen nopean pelin saloista, mutta onneksi osasimme nollata sen pelin ja nousta voittoon Pirkkoja vastaan hankalastakin asemasta. Joukkue osoitti mielestäni henkistä kanttia, jota tarvitaan taatusti jatkossa. Omalta osalta pitää olla tyytyväinen meidän ketjun peliin, joka toimi mukavasti ja siinä sivussa napsahti itsellekin pinnoja sarakkeeseen."

"Kaikkiaan pelaamisemme nytkähteli eteenpäin mukavasti. Painotimme treeniviikolla uskallusta ja selkeyttä. Josbaa vastaan saimme oppia pelinkäännöistä, ja maksoimme isot tukut oppirahoja. Sunnuntaille löytyi selkeästi kaksi toimivaa ketjua, jotka molemmat voittivat oman pelinsä. Kun saamme vielä kolmannen toimivan ketjun ja emme anna enää ilmaisia maaleja vastustajalle, alemme saavuttaa divaritason pelaamisen rajat. Töitä on paljon edessä, mutta onneksi joukkueessa on nyt havaittavissa vielä aiempaakin voimakkaampi oppimishalu. Se on avain kehittymiseen", summasi joukkueen päävalmentaja Janne Krankka viikonlopun antia.