maanantai 24. marraskuuta 2014

KeLy venyi huippusuoritukseen Tampereella

Kellon Lyönnin miesten salibandyn edustusjoukkue matkasi 23.11. Suomen cupin puolivälieräotteluun Tampereelle, jossa vastaan asettui keväällä sm-hopealle yltänyt SC Classic. Lyönti pakotti isännät työntäyteiseen iltapuhteeseen, ja oli lähellä pakottaa ratkaisun jatkoajalle. Cup-yllätys jäi kuitenkin unelmaksi, kun voitto kirjattiin SC Classicille numeroin 7-6 (1-1, 4-4, 2-1).

Huolellinen valmistautuminen antoi energiaa

KeLyn matka kohti Tampereen kirkkaita valoja alkoi lauantain pimentyvässä iltapäivässä. Matkalla joukkue ammensi tuntumaa liigavauhdista pysähtymällä Jyväskylään seuraamaan Happeen ja SSV:n välistä kamppailua. Tunnelma oli huipussaan täyteen pakatussa pikkubussissa joukkueen siirtyessä Riihivuoren lomaparatiisin majoitukseen. Aamulla pelaajat heräsivät päivään hyvissä ajoin, ja aamuverryttelyn siivittämänä oli hyvä jatkaa matkaa Tampere Areenalle. Usko omaan tekemiseen oli ollut vahva koko valmistautumisjakson ajan, ja pelisuunnitelmaa oli iskostettu jokaisen pelaajan selkäytimeen.

Ottelu alkoi hienoisella kotijoukkueen hallinnalla, mutta mitään huippupaikkoja kumpikaan joukkue ei saanut luotua avausminuuteilla. KeLy pääsi erän edetessä mukaan pelin virtaukseen ja uskaltautui pelaamaan omilla vahvuuksillaan, joilla tulosta on tullut pitkin syksyä. Joukkue palkittiin kovasta yrityksestä ylivoimapelillä, jonka loppupuolella Juho Krankka (4+0) pamautti pallon varmasti verkon perukoille. Tilannetta edelsi pelaajavalmentaja Jukka Kinnusen (1+2) kaksinkamppailuvoitto keskialueella. Classic terävöitti pian pelaamistaan, ja KeLy oli pakotettu rikkomaan maalinedusruuhkassa jäähyn arvoisesti. Classic hyödynsi oman mahdollisuutensa nopeasti tuoden pelin tasoihin. Erän lopulla ei nähty enää vaarallisia tilanteita, ja niin avauserä päättyi tasalukemissa 1-1.

"Käytimme kaksi viikkoa peliin valmistautumiseen, ja mielestäni sen kautta revimme koneesta tänään kaiken irti. Huolellinen valmistautuminen varmisti osaltaan sen ettei Classic päässyt heti alussa karkuun. Heidän tuska kasvoi selvästi pelin edetessä, kun kairasimme väkisin rinnalle kolmen kentän voimin. Harmittaa kuitenkin, että parin tilanteen huolimaton pelaaminen käänsi pelin sitten vastustajalle. Tässä oli huikea paikka pudottaa kunnon salibandypommi. Pelaajat näkivät nyt kuinka pienillä asioilla pelejä ratkaistaan huipulla. Kunniakas tappio tämä onneksi on, joten uskon, että kokemus lähtee nyt kasvamaan korkoa kevättä ajatellen", niputti tuntemuksensa isot minuutit KeLyn takalinjoilla huhkinut Jukka Kinnunen, jonka mahdollinen siirto Oulun Luistinseuran liigariveihin ratkennee parin viikon sisään.

KeLy pakotti Classicin pelaamaan loppuun saakka

Lyönti jatkoi laadukasta pelaamistaan toisessa erässä, vaikka erän alkupuoliskolla Classic löikin isompaa vaihdetta silmään onnistuen ylivoimapelissä heti erän alussa. Usko ei horjunut missään kohtaan. Niinpä Harri Keskisipilä (1+1) punnersi KeLyn heti tasoisin. Seuraavassa vaihdossa KeLyn pieni nukahtaminen karvauspelissä maksoi maalin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Juho Krankka ohjasi heittäytymällä Keskisipilän namupassin maalin takakulmalta verkon perukoille, ja näin Lyönti kipusi jälleen rinnalle. Erän puolivälissä Classic onnistui jälleen löytämään syötön KeLyn viisikon poikki, ja takatolpalle noussut puolustaja pomputti reikäpallon vieraiden maalilla upeasti torjuneen Jesse Kamulan selän taakse. Pari minuuttia tästä, ja kotijoukkueen painostus realisoitui maalin muodossa, kun viisikon läpi ammuttu tarkka veto painui KeLyn maaliin tolpan kautta. Näin Classic oli karannut kahden maalin johtoon.

Vieraat virittelivät kuitenkin erän loppuun kiriään. Ensin Jukka Kinnunen peippaili itsensä tekopaikkaan, josta mies latasi pallon aivan yläriman alle. KeLy sai maalin myötä otetta pelistä. Rohkea pelaaminen johti jälleen ylivoimapeliin, joka nakutti tulosta jälleen saumattomasti. Juho Krankka löysi tilaa maalivahdin kainalon alta, ja veto painui vastustamattomasti Classicin maalin. Erän lopussa Eerik Lukkarilla oli huippupaikka viedä läpiajosta vieraat johtoon, mutta maalivahdin rohkea vastaantulosyöksy pelasti isännät takaiskulta. Summeri päätti toisen erän tasalukemissa 5-5.

"Tänään oli mahtavaa pelata huippuja vastaan. Koin, että maalejani tarvitaan tänään erityisellä tavalla. Saimme kotoa suruviestin lauantai-iltana, ja päätimme Jannen kanssa pelata Papan muistolle. Valmentaja tilasi kolme maalia, mutta onneksi osuin neljästi. Lopputulos harmittaa kuitenkin, koska voitto oli jopa mahdollinen otettavaksi. Se kertoo kyllä meidän hyvyydestä tänään. Onnittelut Classicille voitosta. Keskitymme seuraavaksi sarjan kärkiotteluun," pohti liikunnalliset lahjansa isoisältään perinyt Juho Krankka.

Kolmannen erän alusta muodostui ottelun ratkaisu. Classic heilutti vieraidensa verkkoa kahdesti erän kolmannella peliminuutilla. Maaleja edelsivät jälleen pienet merkkausvirheet, jotka jättivät juuri tarvittavan tilan maalin tekemiseen. KeLy ei kuitenkaan lannistunut tästä, vaan lujaa taistellen se selvitti kaksi alivoimapeliä ja pääsi muutamaan otteeseen tekopaikoillekin. Lyönti käytti aikalisänsä seitsemän minuuttia ennen loppua hakien tiivistyksen kautta uutta voimaa peliin.

Reilu kolme minuuttia ennen loppua Classic sai jäähyn. Vieraat kiittivät mahdollisuudesta, ja täydellä teholla toiminut ylivoimapeli onnistui jälleen, kun Juho Krankka siirsi Juuso Pohjosen (0+1) syötöstä pallon maaliin. Classic pelasi tämän jälkeen taitavasti sekunteja pois pelikellosta. KeLy sai mahdollisuutensa, mutta pieni pomputtelu keskialueella kostautui. Isäntien pelaaja pääsi karkumatkalle viemään palloa tyhjiin, mutta Jukka Kinnunen ehti estämään maalinteon. Tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus, jonka Jessu Kamula selvitti näytöstyyliin. Peliaikaa kellossa oli kuitenkin enää vain sekunti, ja näin KeLyn kunniakas taistelu ei aivan riittänyt viemään peliä jatkoajalle.

KeLyn pelaajisto antoi kentällä kaikkensa, ja usko omaan tekemiseen nousi ottelun edetessä. Ainutlaatuinen tilaisuus jäi kuitenkin käyttämättä. Matkaa ottelun voittoon oli varmasti paljon, mutta täysin mahdoton tehtävä se ei olisi kuitenkaan ollut. Sen vuoksi myös ottelun voiton menettäminen harmitti pelaajia, vaikka samalla jokainen saattoi tietysti olla ylpeä joukkueen esityksestä huipputason liigajoukkuetta vastaan.

KeLyn pelit jatkuvat tulevana sunnuntaina kotipelillä sarjan kärkikamppailussa Rovaniemen Salibandya vastaan. Panoksena on sarjan kärkisijoja ja karsintapaikkoja ajatellen huipputärkeä kamppailu. Ottelu Jatulissa alkaa kello 14.30

Antsan tähdet:

*** Jesse Kamula - Antoi mahdollisuuden. Jälleen kerran. Palkittiin parhaana.
** Juho Krankka - Neljä kertaa terveiset yläkertaan. Jäätävä työnäyte osaamisesta kovassa paikassa.
* Jukka Kinnunen - Raatoi eläimelliset minuutit, pumppasi voitontahtoa pelaajiin.