torstai 9. huhtikuuta 2015

KeLy nitisti FBC Turun divarikarsinnoissa

Pikkufinalistien kohtaaminen divarikarsinnoissa oli alkuasetelmiltaan mitä herkullisin. FBC Turku janosi revanssia kokemastaan jatkoaikatappiosta. KeLy puolestaan halusi näyttää, että finaalivoitto ei ollut sattumaa. Lyönnin lähtökohtia sarjan avausotteluun heikensivät sekä Juho Krankan Thaimaan lomamatka että Tuukka Kiviojan elämysmatka Säkylään.
 
Vierasjoukkue BeeCee tulikin kovalla sykkeellä vihaamalleen ja ennakkoon mittauttamalleen Jatulin parketille. Avauserä oli kotijoukkueelta hermostunutta pelaamista eikä toinen erä tehnyt tässä poikkeusta. Turku käytti saamansa mahdollisuudet armotta hyväkseen ja karkasi jo 6-2 -vierasjohtoon. KeLy kiri kolmannessa erässä peräti maalin päähän, mutta rypistely loppui Turun 10-8 -osumaan. Avausottelun perusteella Lyönnin pitkäperjantain vierasottelusta Turussa ei ollut lupa odottaa liikoja.
 
Turkuun KeLy sai raavittua juuri ja juuri sen verran miehiä, että voitosta voitiin haaveilla. Treeniviikko meni penkin alle erilaisten vaivojen ja flunssan tehdessä työtään BeeCeen hyväksi. Joukkue sai kuitenkin bussissa istuessaan päälle rennon, mutta samalla erittäin keskittyneen ilmeen. Voiton reseptiksi löytyi turkulaisten saaminen pois mukavuusalueeltaan. Avauserä merkittiin Lyönnille 3-2, ja toinen erä oli vieraiden osalta kauden parasta peliä. Turku sai vain yhden laukauksen kohti Jesse Kamulan vartioimaa maalia.  KeLy puolestaan osui kahteen otteeseen. Päätöserässä BeeCee pääsi kahden maalin päähän, mutta ei enää lähemmäksi. KeLy oli näin ryöstänyt 6-4 -vierasvoitollaan kotiedun takaisin itselleen.
 
Ratkaisuottelu pelattiin Jatulissa 5.4. Ottelu kulki tasaisena alusta loppuun, mutta kotijoukkue onnistui paremmin maalintekopaikoissa. Niinpä Lyönti saattoi juhlia lopulta ottelun voittoa lukemin 7-4, ja huikean ottelusarjan voittoa 2-1.
 
Matias Moilasen ja Harri Keskisipilän otteet keskushyökkääjän tontilla olivat erittäin vakuuttavia läpi ottelusarjan. Lyönnin pakkiosasto pelasi kauttaaltaan vahvaa peliä, mutta eritoten kokenut Sami Mursu sammutti otteillaan useita Turun hyökkääjien toiveita maalinteosta. Lyönnin suurin sankari oli Turussa Juuso Pohjonen, joka ratkaisi vaikean vierasottelun hurjilla 3+1 tehoillaan.
 
Juuson ruuti oli kuivaa tärkeillä hetkillä
"Karsintojen avaussarja Kokkolaa vastaan oli minulta selvästi vaisu. Ammensin siitä hieman kiukkua tekemiseen. Myös Juhon poissaolo pisti minut peilin eteen kysymään itseltäni, voisinko auttaa joukkuetta kovimmassa mahdollisessa paikassa. Ruuti oli onneksi kuivaa, ja Harrin pohjustukset maaleihin olivat niin upeita, että niistä oli hyvät saumat onnistua. Kyllä tämä oli lopulta pelisuunnitelmaan sitoutuneen joukkueen voitto. Turku oli divaritason porukka, ja kylvetimme heidät tällä kaudella voitoin 3-1. Nyt vain keskittymään päätöskierrokselle, jossa on tulossa vastaan myös kovatasoinen porukka Raaseporista asti", purki tuntojaan iloinen pistenikkari Juuso Pohjonen ottelusarjan ratkettua.
  
KeLyn ottelusarja alkaa lauantaina 11.4. kotiottelulla Kastellissa. Jatkopelit pelataan 18.4. Raaseporissa ja tarvittaessa 19.4. kello 18.30 Kastellissa. Kahdella voitolla nousee divariin.


FBC Turun maalikoosteet
Ari Holopaisen maalikooste kolmannesta pelistä.

Antsan tähdet FBC Turku-sarjaan:

*** Juuso Pohjonen - Ratkaisi panoksellaan vieraspelin Turussa. Osoitti olevansa kovien pelien mies.
** Harri Keskisipilä - Kipparoi jengiä rauhallisella otteellaan ja pelasi tehokkaasti kahteen suuntaan.
* Matias Moilanen - Pohjusti tärkeitä maaleja ja naulasi lopulta itse ratkaisun tyhjiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti